IMG_7433.jpg

Tweetalig atheneum

Tweetalig onderwijs; algemeen

Tweetalig onderwijs bestaat in Nederland sinds 1989. Bij tweetalig onderwijs wordt bij een gedeelte van de niet-talenvakken Engels als instructie- en communicatietaal gebruikt. Tijdens de tweetalig onderwijs-lessen en buitenschoolse activiteiten spreken docenten en leerlingen geen Nederlands, maar Engels. De twee belangrijke doelen die het tweetalig onderwijs hiermee nastreeft, zijn het vergroten van de taalbeheersing van leerlingen en het verkrijgen van een internationale oriëntatie.

De achterliggende didactische methode is Content and Language Integrated Learning (CLIL). Deze methode gaat ervan uit dat de taalverwerving niet alleen gebeurt bij het vak Engels, maar ook bij vakken als geschiedenis, wiskunde of beeldende vorming.

Er zijn ongeveer 125 scholen in Nederland die tweetalig onderwijs aanbieden. Ruim 100 scholen zijn gecertificeerd door het Europees Platform.

Hoe het tweetalig atheneum op de RSG georganiseerd is kun je vinden in het linkermenu.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de coördinator tweetalig onderwijs: Mw. J. van Dijk MA (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)