IMG_7550.jpg
Gemaakt op maandag 26 juni 2017

Burgerschap in de praktijk

Leerlingen van de 1 mavo kader klassen van de RSG N.O.-Veluwe zijn in de laatste schoolweek de handen uit de mouwen aan het steken. De mentoren, Erwin van de Wetering en Annemarie Veenbergen, hebben in de aanloop naar deze week contact gezocht met sportverenigingen, woonvormen en andere non-profit organisaties. De boodschap die de mentoren hadden, was “helpende handen in de aanbieding”. Na de eerste contacten stroomden de enthousiaste reacties binnen. De leerlingen zijn allemaal ondergebracht bij de verschillende organisaties om daar een halve of een hele dag te helpen met hand- en spandiensten.

Het doel van het project is om leerlingen te laten zien dat verenigingen en andere organisaties alleen maar kunnen voortbestaan, als je ook wat over hebt voor een ander. Het investeren van je tijd, zonder dat je hier iets voor terug verwacht.

De leerlingen zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan met verschillende werkzaamheden, denk hierbij aan schoffelen, schuren, koffie schenken, brandweerauto’s poetsen en ouderen gym.

Volgend schooljaar gaan we zeker door met dit project en hopen we dat we weer een mooie samenwerking kunnen hebben met de verenigingen en organisaties in de gemeente Epe. 

Met dank aan: De Klaarbeek, Rutli stichting, MHC Epe, SV Epe, Cialfo, RSG N.O.-Veluwe, Speulbrink, Brandweer Epe

burgerschap 2

burgerschap 1

burgerschap 3