IMG_7474.jpg
Gemaakt op dinsdag 27 juni 2017

RSG-leerlingen scoren dit jaar "excellent" bij Cambridge Exam

In mei van dit jaar deden de leerlingen uit de derde klas van het tweetalig atheneum van de RSG N.O.-Veluwe hun Cambridge Checkpoint Exam. Dit jaarlijks terugkerend examen is een mondiaal af te nemen examen dat de RSG N.O.-Veluwe inzet om het niveau van de Engelse taal van de leerlingen aan het eind van de derde klas van het tweetalig atheneum te toetsen.

Om door te stromen naar de vierde klas tweetalig atheneum moet er op alle vier onderdelen voldoende worden gescoord. Deze onderdelen zijn: kwaliteit van de Engelse grammatica en vocabulaire, leesvaardigheid, toepassing van de Engelse taal en creatief schrijven. Afgelopen jaren was het niveau al hoog. Dit jaar is het niveau weer hoog: op een schaal van 10 t/m 60 punten heeft de klas gemiddeld 'very good ' gescoord tot 'excellent' voor enkele leerlingen.

De prestatie van Thirsa Hiemstra voor de vier onderdelen is met respectievelijk 60-43-60-60 punten met recht 'excellent' te noemen. Of om met de Britten te spreken: "She's the bee's knees."