IMG_5700.jpg
Gemaakt op donderdag 06 juli 2017

Dubbel 100% voor tweetalig atheneum

Ze waren al geslaagd voor het VWO, en nu ook nog allemaal voor het IB-examen: de veertien leerlingen van zes atheneum tweetalig hebben het voor elkaar gekregen! Deze leerlingen hebben in de meivakantie het IB-examen ‘English A’ gemaakt. Dit examen, samengesteld door de prestigieuze onderwijsorganisatie International Baccalaureate, is bedoeld voor moedertaalsprekers van het Engels. Het is dus heel bijzonder dat Nederlandse leerlingen dit examen maken, en om de kwaliteit te waarborgen mag dit dan ook alleen gebeuren op tweetalige scholen.

Voor het IB-examen moesten de leerlingen in de loop van de vijfde en zesde klas een intensief programma volgen, om tenslotte in de afgelopen meivakantie het echte examen te zitten, waar twee lange essays geschreven moesten worden. Dat betekende een flinke extra werklast, maar het diploma wordt wereldwijd erkend door universiteiten en werkgevers als bewijs van optimale Engelse taalvaardigheid en academische competentie.

Begin volgend schooljaar is de feestavond van het tweetalig atheneum op de RSG, waar alle veertien leerlingen weer terug zullen keren vanuit hun studentenleven om hun IB-diploma in ontvangst te nemen.