IMG_8932.jpg
Gemaakt op donderdag 06 juli 2017

Werkweek 3e klas Basis en Kader

Eind mei zijn de derde klassen basis en kader weer op werkweek geweest. De leerlingen konden kiezen uit Tsjechië, Barcelona en Parijs. Nadat de leerlingen waren geteld, de bagage was ingeladen en –niet te vergeten- de bus was omgekeerd, vertrok onze groep naar Parijs. Na een voorspoedige reis kwamen we aan het einde van de middag in Parijs aan.

Vanuit de bus hebben we alvast een klein stukje gelopen voordat we bij het Hardrock Cafe een hamburger gingen eten.  Na het eten zijn we onder leiding van dhr. Faijdherbe een stadswandeling gaan maken.  Uiteindelijk werden we door de bus weer opgepikt om naar ons hotel te gaan. Inmiddels was het de docenten toch nog gelukt om een kamerindeling te maken waar iedereen zich in kon vinden. (Elk jaar weer een grote uitdaging voor de docenten..)

De tweede dag stond geheel in het teken van de toeristische trekpleisters van Parijs. De Sacre Coeur, het Louvre, de Seine, de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Arc de Triomphe, de Champs-Élysées en nog veel meer mooie dingen hebben we bekeken. Dhr. Faijdherbe heeft ons de hele dag door Parijs geleid, daarbij niet te vergeten ook meerdere ritjes met de Parijse metro! Uiteindelijk zijn we, na de nodige kilometers te hebben gelopen, laat in de avond weer bij het hotel aangekomen. Eenmaal in het hotel zijn we direct naar bed gegaan….. (En natuurlijk hebben de leerlingen niet op eigen initiatief nog wijzigingen doorgevoerd in de kamer indeling…..)

De derde dag stond Disneyland Parijs op het programma. Voordat we vanuit het hotel vertrokken, zijn 2 docenten nog even langs de supermarkt gegaan om de dagelijkse lunch te verzorgen. Eenmaal bij Disneyland hebben we ons allemaal uitstekend vermaakt. Na het eten, waren we niet al te laat bij het hotel. Tot twaalf uur was er de mogelijkheid om lekker buiten een balletje te trappen en gewoon lekker ff buiten te zitten maar op je kamer zitten kon natuurlijk ook.

De laatste dag zijn we via Brussel terug naar Epe gereden. In Brussel hebben we nog een paar uur een stop gemaakt om in Oceade lekker te zwemmen. In Veldhoven hebben we nog met zijn allen gegeten bij de Mac Donalds.  De laatste etappe naar Epe was opvallend rustig, leerlingen, en docenten waren moe van de mooie reis. Uit eindelijk kwamen we rond negen uur weer in Epe aan, waar we werden opgewacht door veel ouder en / of vrienden van leerlingen.

Ook namens mijn collega’s mevr. Van der Molen, mevr. Ooms en dhr. Faijdherbe kan ik zeggen dat we terug kunnen kijken op een zeer leuke, gezellige en geslaagde reis!

Voor de foto's van Parijs klik je hier!

M. Meijnen