IMG_6031.jpg
Gemaakt op maandag 04 september 2017

Tweetalige leerlingen RSG kamperen op school

De 28 leerlingen van klas 1 At hebben aan de start van hun tweetalige schoolcarrière gekampeerd op het sportveld. De eerste editie van dit nieuwe tweetalig atheneum-kamp begon na de traditionele brugklasdagen aan het begin van het schooljaar. In twee dagen leerden de tweetalige leerlingen elkaar en de school kennen. Met allerhande activiteiten zoals laser gamen in het bos van Epe en picture paintball in een donker, verlaten schoolgebouw werd het groepsgevoel opgebouwd. En natuurlijk alles in het Engels: bij alle spelletjes en activiteiten werd zoveel mogelijk Engels gepraat door docenten en leerlingen. Coördinator tweetalig atheneum Judith van Dijk: “Om een taal te leren moet je het durven gebruiken, wat juist in het begin spannend kan zijn. Vandaar dit kamp. Samen sta je sterker, en als je van elkaar leert gaat het des te sneller.”

Ook de leerlingen van de vierde klas van het tweetalig atheneum deden mee. Zijn begeleidden de leerlingen en konden ze zo leren kennen, wat dit jaar van pas komt bij het tweetalige buddy-systeem. Hierbij worden brugklasleerlingen het hele jaar door begeleid door vierdeklassers, die als een soort mini-mentor fungeren. De beide klassen konden elkaar leren kennen op dit Engelstalige kamp.

Zelfs het eten had een internationaal tintje. Met Engelstalige Jamie Oliver-receptkaarten konden de leerlingen zelf hun typisch Britse eten koken. Als afsluiting van het kamp kookte klas 1At een volledige maaltijd voor hun uitgenodigde ouders, hun docenten, de vierdeklassers en zichzelf.

kamp tweetalig atheneum