Derde Fit Class Challenge op 12 oktober

12 oktober 2017

De Fit Class Challenge is een wedstrijd tussen alle eerste en tweede klassen. Tijdens de Challenge proberen de klassen zo veel mogelijk kilometer af te leggen in 20 min op 4 roeiapparaten, 4 loopbanden en 4 hometrainers. De klas die aan het einde van de dag de meeste kilometers heeft afgelegd wint de Challenge en mag zich een jaar lang de fitste klas van de RSG N.O.-Veluwe noemen. Naast de sportieve uitdaging wordt alle eerste en tweede klas leerlingen een gezonde lunch aangeboden tijdens de grote pauze In de aula. Alle leerlingen kunnen dan genieten van een gezonde lunch die dit jaar wederom gesponsord wordt door Jumbo van Andel uit Epe. De lunch zal door de afdeling D&P professioneel klaar gemaakt en gepresenteerd worden.

Vorige jaar kwam de klas van dhr. Jansen, 1Sb, sterk voor de dag, maar moest de winst toch laten aan 1HMs, de klas van meneer Preusterink. 1HMs won de Challenge door duidelijk afstand te nemen van de rest. Zij legden maar liefst 80,6 km af in 20 minuten. 2HMs is daarom dit jaar de favoriet bij de bookmakers, maar de vraag is of deze klas de sportieve ontwikkeling heeft voortgezet. We zullen 12 oktober weten of zij de wisselbeker mogen houden.

De torenhoge favoriet bij de tweede editie was 2AHa van dhr. Ninaber, maar zij kwamen helaas net te kort voor het hoogste treetje. Ze kwamen niet verder dan 81,1 km. De verassing van de dag was  klas 2Sa, van meneer Van Beek. In de eerste editie deed deze klas niet eens mee om de prijzen en daarom waren de verwachtingen vooraf ook niet erg hoog voor 2Sa, maar bij elk belangrijk toernooi zijn er verassingen. Dit keer was dat 2Sa. Zij waren met een afstand van 81,9 km de absolute sensatie van de dag en gingen er met de wisselbeker vandoor.

Zoals u uit bovenstaande tekst begrijpt is het ook een eer voor de mentor om te winnen dus daarom ook even de tussenstand voor de mentoren:

Mevrouw Hofstra en de heren Ninaber, Van Beek en Preusterink wonnen allen één keer. Zal zich een nieuwe mentor melden in dit illustere rijtje of gaat na 12 oktober één van deze mentoren alleen aan kop? De spanning stijgt!  Binnenkort zullen we het weten.

Wij wensen de leerlingen en mentoren alvast succes met de strategie en de voorbereiding!

De Fit Class Challenge is een onderdeel van de Gezonde School. De RSG N.O-Veluwe vindt naast leren, de gezonde leefstijl ook erg belangrijk voor haar leerlingen, medewerkers en docenten.