Groep 8

Het is zo ver! Je gaat een middelbare school kiezen voor volgend schooljaar. Dat is leuk en ook best spannend! Het is belangrijk om een school te kiezen die bij je past, waar je jezelf kunt zijn, waar het gezellig is en waar je alle hulp krijgt om goed te kunnen leren. Bij RSG Noord Oost-Veluwe vinden we dat net zo belangrijk als jij.

Iedere dag werken we samen met jou aan je toekomst en zorgen we samen voor een hele fijne schooltijd. Kom je binnenkort onze school ontdekken? Bekijk hier alle belangrijke data en activiteiten voor groep 8 leerlingen.

Leren op jouw niveau

Bij RSG vind je wat je zoekt. Je kunt hier namelijk de opleiding volgen die bij jouw niveau past: vmbo basis/kader, mavo, havo en vwo. Daarnaast is het mogelijk om havo/vwo tweetalig te volgen. En dat allemaal in hetzelfde schoolgebouw, handig! Hierdoor kun je jouw hele schooltijd op dezelfde school doorbrengen.

Je krijgt bij ons een tweejarige brugklas periode. Het voordeel hiervan is dat we samen extra goed bekijken welk niveau bij je past. Gaat het leren je goed af en wil je meer uitdaging? Dan kun je doorstromen naar een ander niveau waar je die uitdaging gaat vinden. Of misschien is het toch wat moeilijker dan je vooraf dacht? Ook in dat geval kun je een niveau vinden dat beter bij je past.

Jouw eigen coach

Samen met jouw persoonlijke coach bespreek je iedere twee weken hoe het op school gaat. Je bespreekt bijvoorbeeld of het allemaal lukt met het maken van je huiswerk, hoe het in de klas gaat en wat je moeilijk vindt. Je maakt samen leerdoelen en daar ga je aan werken. Dit komt allemaal in een verslag te staan zodat je na twee weken kunt kijken wat de vooruitgang is. Wil je meer weten over onze coaching? Bekijk dan deze pagina.

Talentstromen

Wanneer je hier op school komt, kies je één van de drie Talentstromen, ongeacht het niveau van jouw opleiding. Een Talentstroom is gericht op jouw interesses, waarbij we je uitdagen om te ontdekken waar je blij van wordt. School mag namelijk gewoon leuk zijn!

Je kunt kiezen uit: SportGroep, StudioKunst of de TechniekAcademie. Iedere week wordt er tijd gereserveerd in je rooster om bezig te zijn met jouw gekozen Talentstroom. Wil je meer weten over de Talentstromen? Bekijk dan deze pagina.

Nieuwe routes vanaf schooljaar 2023/2024

Vanaf dit schooljaar is er voor leerlingen van mavo/havo en havo/vwo (ook tweetalig) de theoretische route en voor de leerlingen vmbo basis, -kader en mavo de praktische route. Lees hier meer over de nieuwe routes.