Brugklasdagen - De Film!

Brugklasdagen - De Film!

Dinsdag 1 september was het dan zover, het moment waar een hoop leerlingen naar uitkeken.
Uiteraard de brugklasleerlingen zelf, omdat ze mooie dingen gingen doen, maar ook de rest van de klas en de mentor beter leerden kennen.

Maar ook de leerlingen van 4 Dienstverlening en Producten, die toen ze nog in klas 3 zaten, in Corona tijd allerlei onderdelen hebben geoefend. Je moet dan denken aan vlotvaren, ATB’en, brood bakken, kanoën, “archery attack” en nog meer spectaculaire onderdelen.

Met een lesvoorbereiding in het achterhoofd en vol goede moed verzorgden ze allemaal mooie clinics. Uiteraard groeiden ze tijdens de 2 dagen nog beter in hun rol, maar wat leverde het mooie momenten op. Waarschijnlijk ook mooie cijfers voor het SE deel van hun D en P afstudeerrichting.

Die mooie momenten beleefden ook zeker de brugklasleerlingen. Hoe mooi is het, als je (gezekerd) aan het klimmen bent in een boom. Eigenlijk durf je niet hoger, maar gecoacht door je klasgenoten op de grond, zet je door en bereik je top....een hoogte die je van te voren eigenlijk niet voor mogelijk had gehouden. Weer verlegde een leerling zijn grens en steeg letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte.

Maar ook de mentoren zag ik tevreden kijken en er was veel interactie met de leerling, even een blik van verstandhouding of een kleine correctie. Het ging er ontspannen aan toe, maar toch waren het belangrijke eerste stappen in het proces tussen klasbegeleider/ coach en leerling.

Tot slot wil ik graag alle collega’s bedanken die deze dagen tot een groot succes hebben gemaakt, zonder jullie inzet waren de brugklasdagen een stuk minder mooi geweest!!

Klik hier voor het filmpje!