Brugklasintroductie

Brugklasintroductie

In de eerste week van het schooljaar zijn de nieuwe brugklassers aan hun onderwijscarrière in het voortgezet onderwijs begonnen. Natuurlijk willen we hen direct een zo goed mogelijke start geven. Dat gebeurt in het introductieprogramma van drie dagen, direct in de eerste schoolweek, waarin de leerlingen kennis maken met elkaar, met hun coaches en met de school.

Maandag zijn de leerlingen ontvangen door de coaches, die hen wegwijs maakten in de afspraken en regelingen, maar ook in het gebouw. De coaches hebben ook het rooster en het programma van de introductie doorgenomen met de leerlingen.

Dinsdag en woensdag hebben de leerlingen een programma gevolgd dat één dag op en rond de school plaatsvond, en één dag op het Kievitsveld. Op het Kievitsveld hebben  de leerlingen een groot aantal sportieve activiteiten ondernemen, waarbij de coaches hen hebben begeleid. Denk aan kanoën, boomklimmen, lasergamen en mountainbiken.

De dag op school bestond voor een deel uit een speciale les verzorgd door de coaches. De leerlingen hebben hun laptop gekregen, en ook de sleutel van hun kluisje. Op het veld naast de school stond een stormbaan. Ook andere activiteiten vonden plaats op het het veld.

De klas atheneum/havo tweetalig heeft, gecombineerd met de algemene activiteiten, ook nog een introductiekamp op en bij school gehad. 

Na deze dagen kennen de leerlingen hun klasgenoten al aardig goed, en ook hun coaches. De coaches hebben na deze dagen ook al een heel goede indruk van hun leerlingen en van de groepsdynamiek, en dat draagt bij aan een goede start. Op donderdagochtend hebben de brugklassers hun eerste normale lessen gehad. Echt normaal werd die eerste schooldag trouwens niet: door de hoge temperaturen eindigden deze dag de lessen al om 13.05 uur...