Colorrun 2018 RSG N.O.- Veluwe

Colorrun 2018 RSG N.O.- Veluwe

Afgelopen vrijdag 14 december was het weer zo ver. De jaarlijkse colorrun georganiseerd door 3e klas leerlingen die het thema ‘Evenement’ gekozen hadden. Na weken van voorbereiding werd vrijdag alles uit de kast gehaald om de colorrun tot een geslaagd project te maken. Het was wat aan de koude kant, maar gelukkig wel droog. De colorrun kon dus gewoon doorgaan.


De colorrun is een jaarlijks evenement wat wordt georganiseerd door onze eigen leerlingen. In het 3e jaar kiezen leerlingen die op niveau kader of basis zitten uit verschillende thema’s die ze willen volgen. Hier krijgen ze dan gedurende 7 weken les in en in het geval van het thema ‘evenement’ toetsen we de leerlingen aan de hand van het organiseren van een evenement. In dit geval dus een colorrun voor 250 leerlingen.

Om 12.30 stonden alle 1een 2eklas leerlingen uit de VMBO klassen in een door de organisatie gemaakt colorrun-shirt buiten en werd een cheque van €170,- overhandigd aan HandicapNL. Dit geld is opgehaald door de oliebollenverkoop die een week eerder plaatsvond. De leerlingen hebben zelf oliebollen gebakken op school en deze verkocht aan docenten en leerlingen. De opbrengst hiervan gaat volledig naar een goed doel dat de leerlingen zelf hebben uitgekozen. Dit jaar kozen de leerlingen voor HandicapNL. Deze organisatie wil laten zien dat je met een handicap echt mee kan doen in de maatschappij. Uiteraard was HandicapNL hier erg blij mee en vonden het leuk dat de organisatie hen koos als goed doel. Mooi was, dat Jos Houtman namens HandicapNL zelf de cheque in ontvangst wilde nemen. Het geeft de leerlingen een beeld dat hun inzet wordt gewaardeerd en door het uitreiken van de cheque tijdens de colorrun, maakt het project compleet.

Na het overhandigen van de cheque werden de verfkanonnen afgeschoten en startte de verfloop. Na een kleurrijk parcours van een kleine 4 kilometer finishten de eerste lopers al na een kleine 20 minuten. De winnaars uit de 1eklas waren Steyn Leerkes en Quinn Zweres. Iris van Schoonhoven en Lucas Wijnhoud wonnen in de categorie 2eklas. Zij kregen een 3D-geprinte medaille als aandenken van de colorrun 2018. De medaille was zelf ontworpen door de leerlingen die de colorrun organiseerden.

Na afloop van de run, werden de leerlingen getrakteerd op wat drinken met een broodje knakworst. Ook dit werd uiteraard weer volledig geregeld door de 3eklas D&P leerlingen. Rond 14.00 werd het evenement tevreden afgesloten en kon het opruimen beginnen. Gelukkig pakten de leerlingen ook hier hun verantwoordelijkheid en kunnen we spreken van een geslaagd project.

Alle docenten die mee hebben gewerkt aan het project wil ik dan ook graag bedanken en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer voor de editie van 2019!!