Eco Seek zoekt nieuwe leden

Eco Seek zoekt nieuwe leden

Misschien heb je al wel eens van Eco Seek gehoord. Eco Seek is een stichting die 'groene' scholen ondersteunt. Op de RSG bestaat de Eco Seek groep uit leerlingen die ervoor zorgen dat de school milieuvriendelijker wordt. Hiermee willen wij iedereen er van bewust maken dat het niet goed gaat met de wereld. Met name de klimaatverandering is een groot probleem. Door de school groener te maken dragen we een steentje bij aan een beter milieu.

Dit doen wij door middel van verschillende projecten. Tot nu toe hebben we twee projecten uitgevoerd; dit zijn het aanleggen van een vlindertuin en het instellen van Vega Vrijdag. De vlindertuin is aangelegd om insecten aan te trekken en te zorgen dat ze minder snel uitsterven. Dit bevordert de bestuiving en voortplanting van dieren en planten. Vega Vrijdag is bedacht om mensen bewust te maken van het feit dat er elke dag weer honderdduizenden dieren worden gedood voor hun vlees. De productie van vlees is zeer belastend voor het milieu. Denk aan al het mest dat de dieren produceren, de voeding die ze krijgen en het transport van zowel de dieren als het vleesproduct. Het is daarom erg belangrijk dat mensen weten wat dit met de natuur doet.

We hebben meer idee├źn die we graag willen uitvoeren, zoals een energiebesparingsproject en afvalscheiding. Maar dit kunnen we niet alleen en daarom zoeken we nieuwe leden. Ben je ge├»nteresseerd in het bedenken en uitvoeren van deze projecten dan ben je van harte welkom en kun je je aanmelden via ons mailadres: ecoseek@rsgnov.nl