ECOMUN GENÈVE   

ECOMUN GENÈVE   

EPE – Elf leerlingen van de RSG NO-Veluwe hebben onder begeleiding van twee docenten deelgenomen aan de ECO-MUN in Genève. Deze bijzondere Model United Nations is georganiseerd door de ECO Seek Foundation.

Gedurende dit jaar hebben de leerlingen van de RSG zich sterk gemaakt om verschillende milieuvriendelijke projecten op poten te zetten en besloot de eco-groep zich aan te sluiten bij ECO Seek, wiens streven draait om het helpen van zowel leerlingen als onderwijsinstellingen bij het ontwikkelen van vaardigheden die de uitdagingen op het gebied van milieu en onderwijs effectief aanpakken, om vervolgens deel te nemen aan de conferentie in Genève.  Samen met twee internationale scholen hebben de elf leerlingen onderhandeld over vier verschillende onderwerpen:  Adaption and Finance, Marine Plastic Litter and Microplastics, Renewable Energy en Agriculture and Food Security. De onderhandelingen vonden plaats in verschillende comités waarbij de handelingswijze van de Verenigde Naties als uitgangspunt genomen werd.

“Het is mooi om te zien hoe alle leerlingen een enorme groei doorgemaakt hebben. Rick Stegeman wist zelfs een ‘honourable mention’ te bemachtigen. We kunnen als school trots zijn op het enthousiasme van onze leerlingen.” 

 

- Daniel Dessaur, begeleider en initiatiefnemer.