Eerste klassen bezoeken Park de Hoge Veluwe

Eerste klassen bezoeken Park de Hoge Veluwe

Woensdag 12 oktober 2022 zijn alle eerste klassen (bijna 200 leerlingen) naar het Park de Hoge Veluwe geweest. Het programma voor die dag bestond uit twee delen:

Het eerste deel was een bezoek aan het Museum Kröller Müller en de bijbehorende beeldentuin. Daar maakten de leerlingen opdrachten voor het vak beeldende vorming.

Het tweede gedeelte bestond uit een fietstocht en een bezoek aan het Museonder, het ondergronds museum van De Hoge Veluwe dat een beeld geeft van het ondergrondse leven. De fietstocht kon, mede door het mooie weer deze dag, onderbroken worden voor een pauze op een van de mooie plekjes die het park heeft.

Helaas waren er niet voor alle klassen genoeg fietsen bij het museum beschikbaar dus niet alle klassen hebben helemaal rond kunnen fietsen. Zij hadden wel meer tijd om in het Museonder te kijken of opdrachten te maken. Voor we met de bussen terugreden, was er voor de meeste leerlingen nog even tijd om zich even uit te leven in de speeltuin, en dat bleek ook voor onze brugklassers heel aantrekkelijk.