Engels theater op de RSG

Op vrijdag 10 januari komt Phileas Fogg Theatre Company traditiegetrouw weer naar de RSG. Zij gaan een voorstelling spelen samen met de leerlingen uit de tweetalige brugklas.

Phileas Fogg Theatre Company is een theatergroep die bestaat uit 100% Britse acteurs die een deel van het jaar in Nederland spelen. Zij hebben ervaring met het werken met Nederlandstalige leerlingen die de Engelse taal nog niet zo goed beheersen.

Ook dit jaar wordt het stuk ‘Little Victorians’ opgevoerd. De titel verwijst naar kinderen in de 19de eeuw in Engeland, toen Queen Victoria aan de macht was. Voor de arbeidersklasse was het een zware tijd. Er was veel armoede en kinderen werden ingezet voor het werk in de textielindustrie en de mijnen en ook als schoorsteenvegertjes en bedelaars.

Met veel ervaring wordt dit verhaal op het podium in elkaar gezet, waarbij elke leerling meerdere rollen krijgt te vervullen. Na een uur wordt het hele stuk in een keer als een wervelende show uitgebeeld en vallen alle korte scenes als puzzelstukjes in elkaar.  

Voor de voorstelling zijn familieleden, vrienden, kennissen en natuurlijk oudere leerlingen in het tweetalig onderwijs van harte welkom. De zaal is open vanaf 18.30 uur, de voorstelling begint klokslag 19.00 uur, dus kom op tijd!