Examens: het nagelbijten is begonnen

Vorige week zijn de eindexamens afgerond. Voor atheneum, havo en mavo vonden de centrale eindexamens plaats vanaf 12 mei. Nadat veel leerlingen in de meivakantie nog een extra examentraining hebben gevolgd, brak het uur van de waarheid aan. Dat leverde het vertrouwde beeld op van tafels en stoelen in de sportzalen, gespannen leerlingen (en docenten!) en eindeloze nabesprekingen op de gang.

Leerlingen van vmbo basis en kader hebben al vóór de meivakantie hun praktijkgedeelte afgerond, en hebben de afgelopen weken hun digitale theorie-examens gemaakt.

Alle leerlingen moeten nu afwachten of ze al direct geslaagd zijn. De leerlingen van atheneum, havo en mavo horen dat op 9 juni, de leerlingen van vmbo kader en basis op 15 juni. Die data zijn landelijk bepaald.

Examenkandidaten van dit schooljaar verdienen alle waardering, gezien de vele onderbrekingen van hun schooltijd i.v.m. corona. Ze hebben het recht om hun vakken over twee periodes te spreiden. Toch hebben verreweg de meeste leerlingen al hun vakken in het eerste tijdvak gedaan. 

 

Wij hopen, net als alle examenleerlingen en hun ouders, op een goede uitslag voor iedereen!