Maatwerk bij hoogbegaafdheid

Ben je (hoog)begaafd, dan zoek je een school die ruimte biedt aan jouw talenten, creativiteit, leergierigheid en interesses. Op de RSG N.O.-Veluwe begrijpen we dat. 

 In 2018 is in het kader van Passend Onderwijs het Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Veluwe (Stichting Proo) opgericht. Het doel van het Expertisecentrum is om het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen te optimaliseren. In het schooljaar 2019-2020 is de RSG N.O.- Veluwe een samenwerking aangegaan met het Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Veluwe, zodat er ook voor hoogbegaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs nog meer maatwerk gerealiseerd kan worden.

 Wij helpen jou het beste uit jezelf te halen. Op dit moment betekent dat, dat jij als (hoog)begaafde leerling extra begeleiding op maat buiten de klas kunt krijgen van een hoogbegaafdheidscoach. In het nieuwe schooljaar breiden wij dit maatwerk uit en kun jij ook:

  • aandacht besteden aan de ontwikkeling van je studievaardigheden;
  • op afgesproken momenten in een speciale ruimte werken en andere hoogbegaafde leerlingen ontmoeten;
  • samen met andere (hoog)begaafde leerlingen werken aan uitdagende opdrachten en projecten. Zo word je intellectueel uitgedaagd en kun je jezelf optimaal ontwikkelen.