Met de Techniekacademie klas 1 naar CODA ; kort verslag

Met de Techniekacademie klas 1 naar CODA ; kort verslag

Vorige week zijn we met klas 1 “Techniekacademie” naar Apeldoorn/ CODA geweest. Om 9 uur werden we verwelkomd en startten de 2 workshops; een groep ging van karton verschillende laser gesneden 2D figuren gebruiken om op schaal 3D een Tiny House te ontwerpen, compleet met (zelfgemaakte) deuren , ramen en meubilair .  Om de leerlingen een goed beeld te geven van de verhoudingen was er een schaalmodel mens gemaakt zodat ze zich goed konden inleven op de juiste verhoudingen. 

Gelijktijdig was de parallel groep bezig met recycling/ pimpen van oude/kapotte kleding. De workshop werd gestart met een duidelijk filmpje over kleding en de enorme impact op het milieu, maar ook op “onze” portemonnee, door maar achter trends etc. aan te lopen en zo (heel) veel geld te besteden.

Veel leerlingen hadden zelf oude kleding mee genomen en hebben de mooiste dingen gemaakt m.b.v.  naaimachines. Zo zijn er gevlekte broeken weer toonbaar, tassen van oude jeans gemaakt en van lange broeken , korte broeken gemaakt.

Na ruim 5 kwartier werd er gewisseld en gingen we tegen 12 uur weer naar school, voor de meeste leerlingen was dit ook het einde van de schooldag.