Opbrengst Actiedag Oekraïne

Opbrengst Actiedag Oekraïne

Vrijdag 22 april vond de actiedag voor Oekraïne plaats. Op initiatief van leerlingen en docenten werd er vanaf 13.00 uur op en bij het sportveld volop actie gevoerd voor de stichting “Het begint met delen”, die de opbrengst gebruikt voor leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen in Epe. Een klein deel van de opbrengst zal gebruikt worden voor extra ondersteuning van de klas met leerlingen uit Oekraïne, die 11 mei gestart is.

In korte tijd hebben leerlingen en docenten een geweldige actiedag uit de grond gestampt. Zowel in de voorbereiding als tijdens de actiedag zelf, hebben de leerlingen een grote betrokkenheid getoond.

De dag is uitstekend bezocht, door ouders en andere familieleden, maar ook door andere bezoekers uit Epe. Het uitstekende weer droeg daar natuurlijk ook aan bij.

Er is druk gehandeld op deze dag. Of het nu ging om een rad van avontuur, het wassen van auto’s, het verkopen van zelfgebakken snacks of zoetigheid, het uitbaten van een pop-uprestaurant of handel in plantjes, er werd goed verdiend.

Alle activiteiten hebben uiteindelijk geleid tot de respectabele opbrengst van € 3200. Dit bedrag  wordt binnenkort symbolisch overhandigd aan de stichting “Het begint met delen”.

Op de foto tonen leerlingen van 1KBa de opbrengst. De leerlingen van deze klas hebben, samen met leerlingen van 2At, het initiatief genomen voor de actiedag.