RSG voor NUW

Het goede doel van de RSG dit schooljaar is het Nederlands Ugandees Wezenproject. Dit project steunt een kleine lokale organisatie in Oeganda, die o.a. een ambachtsschool voor aidsweeskinderen in de lucht houdt, en deze school wil graag naast de bestaande kappers- en bouwvakkersopleiding uitbreiden met een opleiding voor fietsenmaker voor 50 leerlingen. Inmiddels hebben we een zeecontainer aangeschaft en de firma Herms heeft voor ons het vervoer van de container uit de haven van Amsterdam en de plaatsing op ons sportveld gesponsord! Ook zullen zij zorgdragen voor vervoer terug naar Amsterdam. (dat zal in maart-april 2020 zijn)

Uiteindelijk zal dit project niet lukken zonder de betrokkenheid van de hele schoolbevolking. Het zou mooi zijn als we met elkaar deze kinderen in Oeganda een betere toekomst bieden. De projectleider uit Oeganda (Edward Ssebuyira) is bij ons op school geweest om de leerlingen uit te leggen waarom onze steun zo belangrijk voor dit project is.

Inmiddels zijn er al goed activiteiten bedacht: een workshop (kerst)chocolaatje maken,  een medewerker van de RSG gaat in de voorjaarsvakantie van Zwitserland naar Nederland fietsen in 1,5 dag en hij laat zich graag sponsoren, de havo/atheneum bovenbouw gaan in de week voor de kerstvakantie een kerstmarkt organiseren in het dorp, maar ook worden er broodjes in de pauze verkocht. Met het geld van alle activiteiten kunnen we dan de container bekostigen, maar ook het vervoer op zee en vervoer in Oeganda zelf. Daarnaast hopen we door sponsoring van bedrijven (misschien van u?) gereedschappen/materialen te krijgen. De gemeente Amsterdam heeft ons 500 fietsen geschonken en deze zullen ook met onze container worden vervoerd. We hebben hulp nodig bij het maken van een raam met een stalen kozijn, een nieuwe vloer, een deur en ook zal de container ge/beschilderd gaan worden. Ideeën en hulp zijn van harte welkom!