Skelterrace Zwolle

Skelterrace Zwolle
Zwolle – Na een afwezigheid van twee jaar was het vrijdag weer tijd voor de jaarlijkse Skelterrace van het Deltion College. Een van de vele evenementen om leerlingen te enthousiasmeren voor de veelzijdige wereld van techniek. Honderden vmbo-ers lieten hun zelfgemaakte skelters zien en namen deel ...

Kort verslag skelterrace 2022 .

 

Na weken van voorbereiding was het vrijdag 3juni zover: de grote skelterrace georganiseerd door  en met studenten van het( MBO)  ROC  Deltion op de skelterbaan Karba in Zwolle. De RSGNOV was met 3 teams vertegenwoordigd uit de klas 2 techniekstroom. Te weten de Patatbakkers, Team Barry en de Snollebollekes.

De wedstrijddag bestond uit verschillende onderdelen:

*  de mooiste en technisch beste skelter, de sprint, bandenwissel/pitchstop

*  behendigheidstest

*  beste tijd eindrace over 3 ronden met pitchstop/wissel

Zelf vond ik de skelter van de Snollebollekes technisch geweldig met grote achterwielen, contragewicht etc. De jury besliste echter anders, helaas. De Patatbakkers liet de jury geloven dat hun carrosserie uit de 3D printer kwam. Wel een idee voor volgend jaar misschien.

De skelter van Team Barry was licht en wendbaar, hetgeen te zien was op de sprint en de eindrace. In beide wedstrijdonderdelen  eindigden zij net op de tweede plaats. Helaas vielen ze daardoor net buiten de prijzen.

Op het onderdeel behendigheid werd het team de Snollebollekes met afstand kampioen; 18 seconden, de tweede plaats had een tijd van 32 seconden. Ze gingen er dus met de 1e prijs vandoor!

Met dank aan alle begeleiders/rijders die het mogelijk hebben gemaakt dat we deze succesvolle dag hebben kunnen organiseren.  Kijk vooral nog even naar het fenomenale filmpje van deze dag. Gemaakt door Meneer Poll . Volgend jaar weer! Met nieuwe ronden, nieuwe kansen.