Studio Sportklas

Studio Sportklas

Afgelopen 18 april verzorgden de leerlingen van de SportGroep van twee eerste klassen een uitzending van Studio Sportklas. De show, gepresenteerd voor een publiek van ouders en klasgenoten, was te volgen via een live-stream.
Studio Sportklas betreft een vakoverstijgend onderwijsproject. Binnen dit project werken leerlingen binnen een context aan verschillende disciplines zoals: interviewen, muziek, audiotechniek, videotechniek en presenteren.

Belangrijk onderdeel van de show waren vooraf opgenomen interviews met sporters, die deels in het Engels waren. Het is altijd weer mooi om te zien hoe de leerlingen zich in de interviews redden. Ook al hebben ze nog zo geoefend op doorvragen, oog in oog met door hen bewonderde sporters vergeten ze dat nog wel eens. En dan moeten ze ook nog op de techniek letten: is de microfoon wel dichtbij genoeg, is de cameraopstelling goed, dat soort dingen. Er gaat uiteraard veel tijd zitten in het editen van de opgenomen interviews, want het moet er wel goed uitzien allemaal.

In de show ondervroegen de leerlingen elkaar, en regelmatig merkte je dat de leerlingen los kwamen van het script. Ook tijdens de show zelf werd alle techniek door de leerlingen verzorgd, en dat ging op een enkele overgang na heel goed.

De show werd verder aangekleed met een kahoot, waarin de sportkennis van het publiek werd getest, en met lekkere hapjes die ter plekke waren of werden bereid. Met name de verse sushi, door de leerlingen bereid, was van grote klasse.

De show is nog terug te zien via deze link.