StudioKunst

StudioKunst

StudioKunst projectdagen

Ruim vijftig brugklassers van de RSG NOV  Epe hebben gekozen voor Studio Kunst.

Afgelopen 2 weken hebben deze leerlingen 3 geweldige en leerzame dagen beleefd.

Woensdag begon de introductie en werden de leerlingen gelijk ondergedompeld. Ze gingen op pad en fotografeerden de kunst in Epe. Leerlingen fotografeerden zichzelf op een zeer originele manier bij de diverse kunstwerken.

De middag was gereserveerd voor een gastles door mozaïekkunstenaar Hettie Rensink.

Dit was een inhoudelijke les over emoties als inspiratiebron voor kunst en de mogelijkheden die vormgebruik en kleuren bieden. ‘Het was een bijzondere middag’, vertelt Rensink: ‘De leerlingen waren zeer betrokken en luisterden aandachtig. De docenten Marlous, Riemer, Casperd en Abelien begeleiden de groepen en gaven hun inbreng. Er was veel interactie en daardoor erg leuk.

De leerlingen gingen vervolgens fanatiek zelf aan de slag. Ze hadden een emotie in gedachten die zij uitbeelden met allerlei technieken.

De leerlingen durfden zich kwetsbaar op te stellen. De een liet zien dat zij uit twee kanten bestond; een vrolijke en een sombere, een andere leerling verbeelde haar twijfels, sommige gaven verdriet of spanning weer en er was ook veel vrolijkheid en blijheid. Erg knap hoe een klas leerlingen, die elkaar nauwelijks nog kent, zich op deze manier creatief uit.

Donderdag gingen zij het geleerde in de praktijk brengen en maakten zij een ontwerp voor een mozaïekwerk. Ieder leerling heeft een prachtig kunstwerkje gemaakt wat uiteraard aan het einde van de dag mee naar huis mocht.

Als kers op de taart zijn we vrijdag met de bus op excursie naar Enschede geweest. Daar gingen we naar het Rijksmuseum Twenthe voor een rondleiding langs de kunstcollectie en aan de slag met 2 workshops, een Virtual Reality gebouw ontwerpen met een 3D programma op de computer en je eigen 3D kunstwerk maken. Ook was er een heerlijke gezonde lunch in een artistiek restaurant waar de leerlingen hun ogen uitkeken.

Daarna gingen we naar de buurt Roombeek waar in 2000 de vuurwerkramp heeft plaatsgevonden. Dit heeft veel indruk gemaakt bij de leerlingen, een passant die het zelf had meegemaakt vertelde hoe dat precies was gegaan en hoe alle huizen in de buurt verwoest zijn. Nieuwe architectonische pareltjes van woonhuizen zijn op de plaats gebouwd die we bekeken hebben.

Een hele fijne groep enthousiaste leerlingen en docenten om dit samen mee te beleven. Dit wordt zeker herhaald volgend jaar!

Namens de Studio Kunst docenten,

Marlous, Casperd, Abelien en Riemer