Techniekacademie - bouwexcursie

Techniekacademie - bouwexcursie

De leerlingen van de Techniekacademie klas 1 hebben afgelopen vrijdag een bezoekje gebracht aan de bouwlocatie van “de Koninginnen” (https://www.dekoninginnen.nl/ ) op de plaats van het oude postkantoor hier in Epe. Deze mini excursie sluit mooi aan bij de wereld “Wonen, werk en verkeer”, en sluit daarom ook goed aan bij het energiezuinige huis dat ze op school maken.

Ze hebben een rondleiding gehad en van alles geleerd. Zo leerden ze hoe de ondergrondse garage geconstrueerd wordt met zelfs vloerverwarming erin, zodat de auto’s als ze naar beneden rijden over de helling bij glad weer niet hard tegen de achterwand aanbotsen. Ook werd uitgelegd ze dat er overal vloerverwarming komt die wordt aangedreven door een warmtepomp.

In de bouwkeet liet de werkvoorbereider zien hoe deze appartementen eerst door een architect digitaal ontworpen worden en vervolgens door de werkvoorbereider aan de praktijksituatie getoetst wordt. De leerlingen mochten na de uitleg een quizje maken en kregen een leuke sleutelhanger mee.

Je kunt de Techniekacademie ook volgen op: https://www.youtube.com/channel/UCvu-0NC0onqsgygeL8_c0DA