Onderwijs

Brede school

De RSG N.O.-Veluwe is een brede scholengemeenschap. Daarmee bedoelen we dat leerlingen bij ons terecht kuntnenvoor onderwijs vanaf de basisberoepsgerichte leerweg tot en met het tweetalig atheneum. Dat maakt onze school zo uniek: we zijn een kleine, overzichtelijke school met een aanbod voor praktisch elke leerling. Overstappen van de ene naar de andere opleiding kan gewoon binnen onze scholengemeenschap. Daarvoor hoeft een leerling niet te verhuizen naar een andere school. Elke opleiding heeft zijn eigen docententeam en zijn eigen gezicht. Maak een keuze uit het menu hiernaast om meer te lezen over onze verschillende opleidingen.

Elke leerling begint bij ons altijd in een klas met twee niveaus. Na twee jaar komt de leerling in het niveau dat het beste bij haar of hem past terecht.. Zo hebben  leerlingen genoeg tijd om te wennen aan de school, en te laten zien wat ze kunnen. Daarmee draagt de school actief bij aan het bestrijden van kansenongelijkheid. Er is hier één uitzondering op: we hebben een aparte basisklas in de onderbouw, voor de leerlingen met een enkelvoudig advies basisberoepsgerichte leerweg.

Begeleiding

Wij vinden een goede begeleiding van de leerlingen belangrijk. in de onderbouw ligt de hoofdrol daarin bij de coach. Elke leerling in klas 1 en 2 heeft een persoonlijke coach, die elke twee weken een gesprek met de leerling voert over de studievorderingen. Drie keer in elk schooljaar is er een leerling-ouder-coachgesprek. Leerlingen in de bovenbouw hebben een mentor, die ook regelmatig een gesprek met elke leerling heeft, en die oog heeft voor het groepsproces. Voor meer specialistisce begeleiding komt de leerling bij het Pluspunt terecht.

Om de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs vloeiender te maken, bestaat het traject Via Talenta. In dit traject werken de openbare basisscholen uit Epe samen met de RSG N.O.-Veluwe.

In het menu hiernaast is meer te lezen over de coach/mentor, het Pluspunt en Via Talenta.

ICT

Tot het schooljaar 2019-2020 werkten we op de school in een aantal klassen met de iPad. Vanaf dit schooljaar wordt er vanaf leerjaar 1 met de laptop gewerkt voor alle leerlingen. In dat schooljaar is de kwaliteit van het netwerk aangepast aan de eisen van deze tijd. Daarmee is afstandsonderwijs goed te realiseren. De laptop biedt meer mogelijkheden om opdrachten te maken; het werken met het officepakket gaat aanzienlijk beter dan met de iPad. In het menu hiernaast is meer te lezen over laptops in de klas.