Onderwijs

Atheneum, havo en mavo: haal het maximale uit jezelf!

Dit zijn de algemeen vormende opleidingen van onze school. Het atheneum duurt zes jaar, de havo vijf en de mavo vier. Bij ons zijn er ruime mogelijkheden om na de mavo over te stappen op de havo, en na de havo op het atheneum. Elke opleiding heeft zijn eigen docententeam en zijn eigen gezicht.

Je begint bij atheneum, havo en mavo altijd in een klas met twee niveaus. Na twee jaar kom je terecht in het niveau dat het beste bij je past. Zo heb je genoeg tijd om te wennen aan de school, en te laten zien wat je kunt. 

Lees meer ›

Vmbo kader/vmbo basis: benut je talenten!

In het vmbo kader/basis leer je niet alleen uit de boeken, maar vooral ook door dingen te doen. Zo leer je om je talenten te ontdekken, ontwikkelen en tot bloei te laten komen. Het draait daarbij niet alleen om kennis. Het aanleren van (sociale) vaardigheden vinden wij ook belangrijk. Zo leer je bijvoorbeeld samenwerken, overleggen, plannen en organiseren. Als het nodig is, kun je gebruik maken van leerwegondersteuning (lwoo). Dan kom je in een kleinere klas, waarin meer plaats is voor speciale aandacht voor jou. Als nog niet duidelijk is of mavo of vmbo kader het beste bij je past, kun je geplaatst worden in een mavo/kader-klas. 

Je begint in het vmbo kader/basis altijd in een klas met twee niveaus. Na twee jaar kom je terecht in het niveau dat het beste bij je past. Zo heb je genoeg tijd om te wennen aan de school en te laten zien wat je kunt.

In de bovenbouw studeer je af in dienstverlening & producten, met als talentprofiel zorg & welzijn, techniek of recreatie & toerisme.

Lees meer ›