Atheneum

Atheneum, havo en mavo zijn de algemeen vormende opleidingen van onze school. Met de term algemeen vormend bedoelen we dat je een breed aanbod krijgt, waarmee je goed bent voorbereid op een vervolgopleiding. 

Verreweg de meeste leerlingen die van de basisschool een vwo-advies hebben gekregen, volgen bij ons het tweetalig atheneum. Lees hier meer over het tweetalig atheneum.

Kies je niet voor het tweetalig atheneum, dan kom je in de in de atheneum/havo-klas, een klas met twee niveaus. Je kunt in de atheneum/havo-klas ook kiezen voor de sportklas.Lees hier meer over de sportklassen. 

Na het tweede jaar kom je dan in 3-atheneum of 3-havo. De eerste twee jaar krijg je toetsen op twee niveaus: het atheneum- en havoniveau. Zo kun je per vak zien of je al dan niet het atheneum aankunt. Wanneer je cijfers aan het eind van het tweede jaar op het atheneumniveau er goed uitzien, word je bevorderd naar het atheneum.

In de atheneum/havo-klassen gebruiken we laptops.
Lees hier meer over laptops in ons onderwijs 

Bovenbouw atheneum

In de bovenbouw van het atheneum kies je een profiel. Dat is een samenhangend vakkenpakket dat overeen komt met je ambities en mogelijkheden. Er zijn vier profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. In de bovenbouw van het atheneum bereid je je voor op een vervolgstudie op de universiteit.