Je eigen coach

In de meeste klassen zijn er twee coaches, die samen de coaching verzorgen. Eén van die twee coaches is jouw persoonlijke coach. Je hebt elke twee weken een gesprek van een kwartier met je coach. In dat gesprek bespreken jullie samen je leerdoelen voor de komende tijd, en hoe je die het beste kunt bereiken. Je bespreekt met je coach wat goed gaat en wat nog niet, en hoe je dat kunt verbeteren. Jullie maken samen het verslag van elk gesprek, zodat je twee weken later kunt zien wat er verbeterd is. Wij vinden het heel belangrijk dat je goed wordt gecoacht. Op die manier weet jij steeds beter hoe je het beste kunt werken.

Drie keer per jaar zijn je ouders of verzorgers bij het gesprek. Dat noemen we een LOC-gesprek (leerling-ouder-coach). In dat gesprek nemen jullie samen door wat goed gaat en wat nog niet, en ook hoe ze jou thuis het beste kunnen ondersteunen. Jij bereidt dit gesprek samen met je coach voor.

Ook als jij of je ouders tussentijds vragen hebben, kunnen jullie bij de coach terecht. Omdat wij een tweejarige brugperiode hebben, heb je normaal gesproken twee jaar lang dezelfde coach.

Jouw coach geeft ook les aan jouw klas. Niet alleen het vak van die coach, maar ook een Start-Up. Je hebt twee keer per week een Start-Up. In een Start-Up gaat het bijvoorbeeld over hoe je het beste met je laptop kunt werken, of over het werken met studiewijzers. Ook bespreek je wat er allemaal in het nieuws is, en hoe je op een goede manier met elkaar omgaat. Dat noemen we burgerschap.