Leerlingen groep 8

Dé school voor jou!

Voor leerlingen uit groep 8 is het van groot belang om een goede keuze te maken voor de school waarop ze voortgezet onderwijs gaan volgen. Immers: je wordt daar voorbereid op de studie die je na het voortgezet onderwijs gaat volgen, in het MBO, HBO of op de universiteit. Je wilt natuurlijk wel dat dat goed gebeurt. Maar je wilt vooral dat je een goede schooltijd hebt, waarin je je gewaardeerd voelt, op een school die goed voor je zorgt, waar een fijne sfeer is, en waarin het onderwijs zich ontwikkelt en met de tijd meegaat.

Wij denken dat wij zo'n school zijn, en dat je dus heel goed voor ons kunt kiezen. Maar we snappen best dat je ons niet direct op onze blauwe ogen gelooft. Daarom raden we je aan om op scholen te gaan kijken. Bezoek open dagen, ook al weet je wel dat alle scholen met open dagen zich een beetje uitsloven. Dan ligt er ineens een rode loper, en die is er anders nooit. Toch kun je veel zien op een open dag. Je proeft de sfeer, je bekijkt het gebouw, en je kunt vragen wat je wilt.

Onze open dag is midden in de winter, op zaterdag 26 januari, van 11.00 - 14.00 uur. Eerder, in oktober en november, zijn er ook belangrijke data om te onthouden:

 • De laatste vrijdag voor de herfstvakantie, 19 oktober, ontvangen we op onze school groep 8 (soms groep 7/8) van bijna alle basisscholen in de omgeving. Die worden dan rondgeleid door leerlingen van onze tweede klassen, en ze krijgen een paar korte lessen, om alvast een beetje te ervaren hoe het voortgezet onderwijs is, en hoe wij dat dan doen op de RSG N.O.-Veluwe.  
 • Donderdag 29 november is er een algemene informatieavond, waarop er allerlei onderwerpen in twee informatierondes aan de orde komen. Maandag 3 december is een speciale avond over het tweetalig atheneum en over de sportklassen. Deze avond is bedoeld voor ouders en leerlingen van groep 8. Je kunt deze avond ook demonstratielessen volgen.
 • Vanaf de week na de herfstvakantie zijn er op allerlei basisscholen informatieavonden, waarop wij vertellen over onze school, soms samen met andere scholen. Het verschilt per basisschool of daar leerlingen van groep 8 bij zijn. Vraag aan je juf of meester hoe dat bij jullie gaat.
 • De aanmelding voor de middelbare school moet vóór 1 maart gedaan worden. Dat gaat via de basisschool. Heb je voor onze school gekozen, dan nodigen we je uit voor de eerste kennismakingsmiddag op 12 juni 2018 om 13.30 uur. Dan kun je alvast kennismaken met je nieuwe klasgenoten en met je mentor. Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten.

Waarom is de RSG N.O.-Veluwe dé school voor jou?

De RSG N.O.-Veluwe is een heel brede scholengemeenschap: je kunt bij ons terecht van tweetalig atheneum tot en met vmbo-basis. Toch voelt de school niet groot; dat komt doordat de verschillende opleidingen niet groot zijn. De klassen trouwens ook niet: die zijn bij ons meestal tussen 20 en 25 leerlingen. Daardoor voel je je op onze school snel veilig en vertrouwd.

Ook heel bijzonder is dat wij een tweejarige brugperiode hebben. Je hebt dus twee jaar om te bewijzenwelke opleiding het beste bij je past. Een tweejarige brugperiode vind je niet veel in onze omgeving. Alleen het tweetalig atheneum is vanaf het begin een aparte klas. 

Onze school is een sportactieve school. Dat kun je zien aan onze sportklassen in havo/mavo en kader/basis, en aan de extra aandacht die we besteden aan sport en bewegen. We zijn ook een gezonde school. Dat zie je heel goed aan het aanbod van de schoolkantine.

Onze school heeft veel aandacht voor begeleiding. Dat zie je aan de maatwerk- en begeleidingsuren, maar je ziet het ook aan het Pluspunt midden in de school, waar iedereen terecht kan voor hulp of ondersteuning. Je ziet het ook aan onze goede begeleiding van leerlingen met dyslexie, waarvoor we in onze regio heel goed bekend staan.

Maar misschien het moeilijkste om over te brengen is de sfeer van onze school. Die is prettig en vriendelijk; een beetje informeel, maar ook met duidelijke regels en afspraken. Daar kunnen we lang over praten, maar dat moet je eigenlijk meemaken. Je kunt het natuurlijk ook vragen aan leerlingen van onze school die je misschien kent. We geven het toe: wij zijn niet objectief. Wij zijn trots op onze school, al weten we best dat hier ook wel eens iets mis gaat. We hopen je snel te zien, en  we hopen dat je het dan met ons eens bent: de RSG N.O.-Veluwe is dé school voor jou!

 Belangrijke data

   

19 oktober 2018

Bezoek groep 8; rondleiding en demonstratielessen.
De organisatie loopt via de basisschool.

Vanaf
29 oktober 2018

Informatiebijeenkomsten voor ouders en vaak ook leerlingen van groep 8
op basisscholen in de regio. Deze bijeenkomsten vinden altijd
plaats in overleg met de basisschool.

14 november 2018

Scholenmarkt voor alle basisscholen in Vaassen in samenwerking met De Noordgouw. Locatie: 't Mozaiek Vaassen

29 november 2018

Algemene informatieavond voor ouders en leerlingen groep 8.
Aanvang 19.30 uur.

Het programma:

Op deze avond kunt u in twee rondes kiezen uit de volgende onderwerpen:

 • algemene voorlichting
 • leerwegondersteunend onderwijs (LWOO)
 • dyslexiebegeleiding
 • dyscalculiebegeleiding
 • sportklassen vmbo kader/basis en sportklassen havo/mavo
 • tweetalig atheneum
 • mentoraat/leerlingbegeleiding
 • keuzemogelijkheden atheneum/havo/mavo
 • keuzemogelijkheden vmbo

3 december 2018

Informatieavond tweetalig onderwijs en sportklassen havo/mavo, mavo/kader en kader/basis
voor ouders en leerlingen groep 8. Aanvang 19.30 uur.

26 januari 2019

Open dag van 11.00 tot 14.00 uur.

 1 maart 2019

Uiterlijke dag aanmelding via de basisscholen

12 juni 2019 Kennismaking nieuwe brugklassers. (Reservedatum 19 juni)