Projecten

Jouw talent in een project

In alle brugklassen onderbreken we het gewone programma zo nu en dan voor een project. Dat kan een sportklasproject zijn (lees hier daar meer over (link naar sportklassen)), maar het kan ook gaan om een brugklasproject dat je doet in de brugklas atheneum, atheneum/havo of havo/mavo.

Die projecten zijn bedoeld om te achterhalen waar jouw talenten zitten, en die talenten verder te ontwikkelen.

Een voorbeeld van zo’n project is het project Chef! Daarin koken twee teams voor hun ouders een driegangenmaaltijd. Er eet ook een jury me, die bepaalt welk team gaat winnen. Bij dit project bedenken de leerlingen zelf wat ze gaan maken, doen ze zelf de boodschappen, waarbij ze binnen het budget moeten blijven, en zorgen ze ervoor dat de maaltijd perfect wordt geserveerd. Ze leren omgaan met stress in de keuken en ontdekken ook of ze leiding kunnen geven, overzicht kunnen houden of juist meer oog hebben voor de details, goed kunnen samenwerken, zich goed kunnen presenteren, enz.

Dat zijn allemaal vaardigheden die je goed kunt gebruiken in je (school-)carrière, en het is belangrijk om te ontdekken waar je goed in bent, en wat je nog moet leren. He mooie van dit project is dat we gebruik kunnen maken van de voorzieningen die de school heeft: we maken gebruik van de praktijkruimte van Zorg & Welzijn.