Talentstromen

In de onderbouw bieden we drie talentstromen aan. Zo kun je altijd een stroom kiezen die past bij je talent of bij je belangstelling. Iedereen kiest een stroom, in welke klas je ook zit. In je rooster heb je dan elke week twee uur tijd voor de stroom van je keuze, en voor de SportGroep is dat drie uur. Je kiest jouw stroom in principe voor twee jaar, zodat je ook werkelijk naar iets toe kunt werken.

 

Heb je belangstelling voor sport? Dan kies je voor de SportGroep. Je hebt dan elke week een blok van drie lesuren extra sport, waarin je kennis maakt met allerlei sporten die je waarschijnlijk nog niet zo goed kent, zoals mountainbiken of schermen. Soms volg je de lessen ergens anders dan op school, soms komt er iemand van buiten de school om je les te geven. Je zult in deze lessen niet alleen hulp nodig hebben van je docent, maar vooral ook van elkaar. Je leert op school altijd met en van elkaar, maar voor de SportGroep is dat extra belangrijk. Elk jaar doe je met je groep een groot project, zoals het maken van een circusvoorstelling of het verzorgen van een uitzending van een sportprogramma.  

Het programma van de SportGroep is een goede voorbereiding op het eindexamenvak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) in de havo, het eindexamenvak LO-2 in de mavo en op de talentstroom Recreatie en Toerisme in kader of basis.  

Ben je meer van het onderzoekende soort? Vind je het leuk om uit te zoeken hoe iets werkt? Vind je het mooi om iets te maken? Ben je niet bang voor een computer? Ben je eigenlijk best handig? Dan is de TechniekAcademie een goede keuze voor je. Je leert in de uren van de TechniekAcademie een aantal technische dingen, bijvoorbeeld hoe je een goede houtverbinding maakt, hoe je met stroom aan de gang kan zonder een schok te krijgen, maar ook hoe je een robotje bouwt, en hoe je dat robotje kunt programmeren. Of je ontwerpt met een tekenprogramma een mal voor een bonbon, en gaat daaarmee dan ook bonbons maken. Met een tekenprogramma ontwerp je een T-shirt, dat je daarna met een plotter op een T-shirt aanbrengt. Zo leer je dat techniek eigenlijk overal mee te maken heeft! De docenten van de TechniekAcademie zijn gek op hun vak, en vinden het daarom prachtig je van alles te leren wat nooit aan de orde komt in `gewone´ lessen. 

Kunst kleurt het leven. Zonder kunst wordt het een saaie boel. Denk je maar eens een leven in zonder muziek, zonder film, zonder beeld. Als jij wel iets hebt met   kunstzinnige vakken zoals beeldende vorming, dans en muziek dan is StudioKunst voor jou een hele mooie manier om je verder te ontwikkelen in de kunsten! StudioKunst betekent elke week twee uur extra kunst, waarbij je opdrachten krijgt die je niet krijgt in de gewone lessen. Je ontwerpt en maakt decorstukken, bijvoorbeeld. Of je maakt maskers. Of je maakt projecties met minibeamers, waarbij je dan een soundscape ontwerpt. Een soundscape moet je natuurlijk  ook vastleggen. Ook dat leer je bij StudioKunst. In met muzieklokaal ga je ook als DJ aan de slag. Je leert druktechnieken. Kortom: je maakt van alles, en aan het eind van het jaar mag je dit showen, in de school of op een kunstzinnige locatie ergens in de buurt. We nemen je mee op een kunstzinnige excursie naar een stad. Je ziet: bij StudioKunst kan van alles aan de orde komen, maar het levert altijd iets kunstzinnigs op!