Talentstromen

Sinds schooljaar 2020/2021 bieden wij drie talentstromen aan. Je kunt daarom altijd kiezen uit een stroom die het beste past bij jouw talent of jouw interesse. Iedere brugklasser kiest een stroom, in welke klas je ook zit. In je rooster heb je dan elke week twee uur tijd voor de stroom van je keuze, en voor de SportGroep is dat drie uur. Je kiest jouw stroom in principie voor twee jaar, zodat je de tijd hebt om naar iets toe te werken.

Loop mee met brugklasser Olivier; hij laat je oa onze talentstromen zien . Klik hier voor de film!

 

Vind jij sporten leuk? Kies dan voor de SportGroep! In de SportGroep heb je elke week drie lesuren extra sport. Soms doe je nieuwe sporten die je waarschijnlijk niet zo vaak hebt gedaan, zoals mountainbiken, klimmen of schermen. Soms zijn het ook sporten die je wel kent, maar dan doen we iets extra’s, bijvoorbeeld een les basketbal van een professionele basketballer. De lessen zijn soms op school, maar soms gaan we ook ergens naartoe.

In klas 1 ga je aan het begin van het schooljaar op kamp. Tijdens dit kamp leer je de andere leerlingen die voor de SportGroep hebben gekozen en de docenten goed kennen. We doen tijdens dit kamp natuurlijk allemaal leuke, sportieve activiteiten.

Later in de eerste klas werk je een periode aan een groot project, zoals een circusvoorstelling of een televisie-uitzending waarin we met elkaar de interviews, presentatie en alle andere dingen verzorgen. In klas 2 heb je net als in klas 1 bijzondere sportlessen. Je hebt dan al zoveel ervaring dat je ook dingen kunt organiseren, zoals een sportdag voor basisschoolleerlingen. Aan het einde van klas 2 staat er een heel tof kamp op de planning om de SportGroep goed af te sluiten!

De SportGroep is niet alleen heel leuk, het helpt je ook om andere doelen te bereiken. Je gaat niet alleen met meer plezier naar school,  maar je leert ook vaardigheden zoals samenwerken, doorzetten en inzicht krijgen in je eigen leerproces.

Voor de SportGroep vragen wij een ouderbijdrage van €150,- per schooljaar. Dit geld wordt gebruikt voor het sportklaskamp, de clinics tijdens het schooljaar, het grote project en andere activiteiten. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden door ook af en toe een beroep te doen op ouders, bijvoorbeeld voor het vervoer naar clinics die buiten de school plaatsvinden.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Kijk dan op onze Facebook of Instagram voor een sfeerimpressie.

Ben je meer van het onderzoekende soort? Vind je het leuk om uit te zoeken hoe iets werkt? Vind je het mooi om iets te maken? Ben je niet bang voor een computer? Ben je eigenlijk best handig? Dan is de TechniekAcademie een goede keuze voor je. Je leert in de uren van de Techniek Academie een aantal technische dingen, bijvoorbeeld hoe je een goede houtverbinding maakt, hoe je met stroom aan de gang kan zonder een schok te krijgen, maar ook hoe je een robotje buildingt, en hoe je dat robotje kunt programmeren.

Je merkt in de TechniekAcademie dat je meer kunt dan je denkt. De docenten van de TechniekAcademie zijn gek op hun vak, en vinden daarom prachtig je van alles te leren wat nooit aan de orde in `gewone´ lessen. En nee, de TechniekAcademie is niet speciaal voor jongens!

Het was het beste moeilijk om een ​​goede naam te verzinnen voor de derde stroom, omdat dit een stroom is waarin heel veel past. Je kunt bij StudioKunst denken aan het maken van een kunstwerk, waarvoor je dan eerst wel een aantal technieken moet leren, die in de lessen beeldende vorming niet aan de orde komen. Maar je kunt ook denken aan muziek, of je nu gaat zingen of een instrument bespelen. Van dans. Of het maken van een film, die je dan eerst hebt geschreven. Dan moet je wel weten hoe je een script maakt. En misschien helpt een leerling van de TechniekAcademie wel bij het monteren. Kortom: bij StudioKunst kan van alles aan de orde komen, maar het levert altijd iets kunstzinnigs op!