VMBO Kader

Binnen het vmbo (voorbereidend middelbaar onderwijs) heb je twee beroepsgerichte leerwegen: de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg. Ze duren allebei vier jaar. Het verschil zit in de moeilijkheidsgraad.

De kaderberoepsgerichte leerweg is de leerweg die opleidt voor niveau 3, en soms ook niveau 4, van het mbo. Dat zijn de twee hoogste niveaus van het mbo. In het vmbo kader leer je niet alleen uit de boeken, maar vooral ook door dingen te doen. Zo leer je om je talenten te ontdekken, ontwikkelen en tot bloei te laten komen. Het draait in de kadergerichte leerwegj niet alleen om kennis. Het aanleren van (sociale) vaardigheden vinden wij ook belangrijk. Zo leer je bijvoorbeeld samenwerken, overleggen, plannen en organiseren. Als je naar de kaderberoepsgerichte leerweg gaat, kom je altijd in een klas met twee niveaus terecht: mavo/kader of kader/basis. In beide klassen krijg je de eerste twee jaar toetsen en cijfers op twee niveaus. Na twee jaar wordt bekeken welk niveau het beste bij je past. Zo heb je genoeg tijd om te wennen aan de school en te laten zien wat je kunt.

In de bovenbouw studeer je af in de brede studierichting dienstverlening & producten, waarmee je in het mbo alle kanten nog uit kunt. In de vierde klas kies je binnen deze richting een talentprofiel, dat is een richting waar jij je het beste in thuis voelt. Je kiest dan uit techniek, zorg & welzijn of recreatie & toerisme.

Sportklassen in vmbo kader

In de onderbouw vmbo kader/basis bieden we een speciaal programma aan: de sportklas. In deze klas neemt, naast het leren, sport een belangrijke plaats in. Je hebt in deze klas twee keer zo veel sport als in de andere klassen. Bovendien staan andere vakken regelmatig in het teken van sport. Als je een sportieve instelling hebt en een brede belangstelling voor sport, is dit jouw opleiding. De sportklas sluit prima aan op onze talentstroom  recreatie & toerisme. Natuurlijk kun je na de sportklas ook kiezen voor zorg & welzijn of techniek.

Lees hier meer over onze sportklassen