Decanaat

Het ontdekken en ontplooien van talenten is wat leerlingen volop doen op school. Met het (her)kennen van een talent is het gemakkelijker om toekomstgerichte stappen in het schooltraject te maken. Voor de leerlingen betekent dat op bepaalde momenten keuzes maken. Keuzes over richtingen, vakken en ook vervolgopleidingen.

Het kan soms lastig zijn de juiste keuze te maken. Door te werken aan LOB (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) stelt de leerling samen met de coach vast wat nodig is om de juiste keuzes te maken. De leerlingen werken vanaf klas 2 of 3, afhankelijk van de schoolroute, in Lyceo. Een online LOB-omgeving vol opdrachten en informatie rondom keuzes, profielen, studies en opleidingen. Daarnaast helpen bijbanen, stages, meeloop dagen, een beroepen dag, open dagen, NXTLVL en studiebeurzen de leerling om een weloverwogen keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Voor aanvullend advies kan een leerling terecht bij de decaan. Zij kan helpen ontdekken wat bij een leerling past en wat een goed gevoel geeft. De decaan organiseert informatieavonden om de leerlingen op hun profiel- en studiekeuze voor te bereiden.

Onze decaan

Marian Poutsma

Decaan