At home in the world!

Wil je graag heel goed worden in de Engelse taal, houd je van een uitdaging, en wil je wat van de wereld zien? Dan is tweetalig onderwijs de juiste keuze voor jou! In het tweetalig onderwijs krijg je bijna alle vakken in het Engels waardoor je snel de Engelse taal leert. De lessen bevatten actieve werkvormen waardoor je niet alleen de inhoud maar ook de taal leert. Daarnaast doe je internationale projecten, ga je in de onderbouw naar Engeland, en heb je in de derde klas een uitwisseling met een Duitse school waarbij de voertaal Engels is. Verder doe je mee aan de een Speaking Contest, Maths Challenge en Cricket Challenge waarin je andere leerlingen van TTO-scholen tegenkomt. Zo word je een echte wereldburger en ben je helemaal ‘at home in the world’.

Is tweetalig onderwijs wat voor jou?

Je leert op hoog niveau Engels spreken, schrijven, lezen en luisteren. Je krijgt een voorsprong op anderen, omdat je met gemak Engels spreekt en schrijft. Tweetalig onderwijs (tto) is natuurlijk heel leuk en leerzaam, maar je hebt er later ook veel voordeel van. Studeren op de universiteit of op de hogeschool gaat steeds vaker (deels) in het Engels. Bedrijven zoeken vaker medewerkers die het Engels goed beheersen, omdat ze internationaal zakendoen.  Je hoeft nog niet goed Engels te kunnen, want dat leer je bij ons!

 

Tweetalig onderwijs bij RSG

We zijn een Junior Tweetalig Onderwijs (TTO) School. Dit betekent dat je drie jaar TTO doet. De eerste twee jaar zit je in een combinatieklas havo/vwo tweetalig. Na de tweede klas volg je havo óf vwo, maar zit je nog wel samen in een tweetalige klas.
Ga je in de bovenbouw naar de havo, dan ga je je voorbereiden op een Cambridge examen (CAE of CPE) naast het reguliere havo-onderwijsprogramma. Ga je in de bovenbouw naar het vwo, dan word je in leerjaar 5 en 6 voorbereid op het IB-examen. Daarnaast doen tweetalige leerlingen hun profielwerkstuk in het Engels.

Dit zeggen leerlingen en docenten over TTO

“I didn’t think I would speak such good English at the end of year 1. I really wasn’t good at English in group 8!”

Sep

“TTO-onderwijs is zó ontzettend leuk en leerzaam! Er wordt d.m.v. activerende werkvormen een vak én de Engelse taal geleerd, en de buitenlandreizen en projecten maken de leerling tot een heuse wereldburger.”

Mw. H. Vrinds-Renou (docent TTO)

Ouderbijdrage tweetalig onderwijs
Onze school ontvangt per leerling een standaardvergoeding van de overheid. Leerlingen krijgen hiervoor studieboeken en werkboeken (in bruikleen). Om verschillende extra voorzieningen en activiteiten (van projecten tot excursies) te bekostigen, wordt een vrijwillige ouderbijdrage gevraagd. Dit geldt ook voor het tto aangezien deze vorm van opleiding niet in de standaardvergoeding van de overheid valt. In de schoolgids is een overzicht van de te verwachten kosten opgenomen. Bij financiële problemen gaat de school graag in gesprek om alsnog tot een passende oplossing te komen. De voorwaarden die onze school hierbij hanteert staan tevens vermeld in onze schoolgids (7.4 Vormen van tegemoetkoming).
In het kader van de tto-opleiding vinden er ook buitenlandse reizen plaats. Ouderbijdragen aan deze reizen, die ook vrijwillig zijn, worden apart in rekening gebracht. De reizen worden tegen kostprijs aangeboden. Bij te weinig betalende deelnemers kan de school besluiten de reizen niet door te laten gaan.

Meer weten over tweetalig onderwijs? Neem gerust contact op!

Mw. H. Vrinds-Renou

Docent tweetalig onderwijs

Ons onderwijs

Vmbo basis

Havo

Vmbo kader

VWO

Mavo

Tweetalig onderwijs

Coaching

Begeleiding