In september 2023 kondigden we trots onze plannen aan voor de verbouwing van RSG Noord Oost-Veluwe. De renovatieplannen stonden al een langere tijd op de planning. Dankzij een nauwe samenwerking met Sec.architecten, de Gemeente Epe en de Kreator Groep als projectleider, worden de plannen in 2024 eindelijk werkelijkheid.

Het huidige schoolgebouw is voor het grootste deel (deel A, B en C) sterk verouderd en toe aan vernieuwing. Daarmee staat de verbouwing in het teken van verduurzamen en moderniseren. We kijken uit naar een fijne en inspirerende schoolomgeving, voor zowel leerlingen als docenten!

Planning en tijdelijke leslokalen

In de meivakantie zijn we gestart met de verbouwing van onze school en het duurt volgens planning tot eind volgend schooljaar (2024-2025). De verbouwing heeft impact op de beschikbare ruimte voor onze lessen. We hebben een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het onderwijs onverminderd door kan blijven gaan.

Oplevering gebouw E

Naast het schoolgebouw is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een tijdelijk lokalencomplex voor eerste- en tweedejaars leerlingen. Begin april is het gebouw opgeleverd en we zijn erg blij met het resultaat! De lokalen zijn helemaal nieuw, ruim, mooi afgewerkt en van airco en verwarming voorzien. Bepaalde lokalen beschikken over een leerplein waar leerlingen zelfstandig kunnen werken buiten de klas. Om het rustig te houden verplaatsen docenten zich naar de verschillende lokalen en blijven de leerlingen in één lokaal.

Gebouw D

In gebouw D zijn de praktijklokalen en een aantal normale leslokalen te vinden. Hier blijven de lessen voor zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen van vmbo basis/kader en mavo op reguliere wijze doorgaan omdat alleen gebouwdeel A, B en C verbouwd worden.

Bovenbouw havo en vwo

Bovenbouwleerlingen (vanaf de derde klas) van havo en vwo krijgen les op een externe locatie. Dit zal zijn in voormalig schoolgebouw de Hammershoek aan de Oenerweg 12 in Epe.