Persoonlijke coaching

Om succesvol te worden op school is goede begeleiding heel belangrijk! Deze begeleiding krijg je bij ons niet alleen in de les, maar ook door jouw persoonlijke coach. Jouw coach kent je goed, weet wat je wilt leren en welke doelen jij wilt behalen. Met je coach bespreek je steeds hoe het met je gaat, kijk je terug op de afgelopen twee weken en bepaal je de doelen voor de komende twee weken. Samen maken jullie dan jouw planning in de unieke RSG-agenda die je van ons krijgt. Zo helpen we je bij het maken van je eigen keuzes in het plannen, stellen van jouw eigen (leer-)doelen en het kiezen van jouw manier van aanpak. Je praat over wie jij bent en hoe je jouw kwaliteiten het beste in kunt zetten.

Samen kom je verder

De persoonlijke coaching die je op de RSG krijgt is uniek. We vertellen je graag waarom.

  • Iedere leerling heeft een coach, waardoor we oprechte tijd en aandacht hebben voor jou

  • Je hebt iedere twee weken een coachgesprek

  • Je krijgt van ons je eigen RSG-agenda, een unieke planner waardoor jij super goed leert plannen en doelen stellen

  • We helpen je groeien in de processen op school, en ook persoonlijk gebied

  • Je hebt jaarlijks drie LOC-gesprekken (leerling-ouder-coachgesprek)

De coach is de schakel in het contact tussen school en thuis. De coach volgt de vorderingen en het welzijn van de leerling. Bij problemen wordt samen met ouders en de leerling naar oplossingen gezocht. Naast de tweewekelijkse coachgesprekken, hebben de klassen ook een wekelijks coach uur, waarbij er wordt gewerkt aan de planning, groepsvorming, persoonlijke groei, kwaliteiten en talenten.

De coach wordt ondersteund door een leerlingcoördinator. Na de coach is de leerlingcoördinator het eerste aanspreekpunt voor leerlingen. Beiden letten op absenties, het gedrag van de leerlingen en monitoren het welbevinden van de leerling. Als blijkt dat extra hulp nodig is, kan in overleg met ouders extra ondersteuning worden ingezet door bijvoorbeeld een intern begeleider, counselor of pluscoach.

Leerlingcoördinatoren per afdeling

Mw. L. Lansink

Leerlingcoördinator onderbouw

Mw. M. Brethouwer

Leerlingcoördinator bovenbouw havo en vwo

Dhr. B. Klaver

Leerlingcoördinator bovenbouw vmbo basis, kader en mavo