Mavo

Bij RSG mag je zijn wie je bent. Je bent welkom en krijgt alle ruimte om te ontdekken en te leren. Dat vinden we namelijk belangrijk. We werken samen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en maken ruim baan voor een fijne en leerzame schooltijd.

De mavo is een algemeen vormende opleiding en valt onder de theoretische route. De mavo duurt vier jaar en bereidt voor op niveau 4 van het mbo. Het is ook mogelijk om door te stromen naar 4 havo.

Mavo op de RSG

Mavo, havo en vwo zijn de algemeen vormende opleidingen van onze school en vallen onder de theoretische route. De mavo heet officieel de theoretische leerweg van het vmbo en duurt vier jaar. Met je mavodiploma heb je toegang tot niveau 4 van het mbo, het hoogste niveau. Je kunt ook doorstromen van 4 mavo naar 4 havo.

Wanneer je voor de mavo kiest, kom je in een klas terecht met twee niveaus. Afhankelijk van het advies dat je op de basisschool krijgt, is dit de vmbo-kader/mavo klas of mavo/havo klas. Na een brugklasperiode van twee jaar wordt bekeken welk niveau het beste bij je past. Zo heb je genoeg tijd om te wennen aan de school en te ontdekken wat je kunt.

In de mavo/havo klassen gebruiken we laptops.
Meer weten over laptop gebruik in de klas? Klik dan hier.

Talentstroom

In de onderbouw kies je een Talentstroom die aansluit bij jouw interesses en talenten. Je kunt kiezen uit de SportGroep, TechniekAcademie of StudioKunst. Iedere week wordt er een blokuur besteed aan de gekozen Talentstroom. Meer lezen over de Talentstromen? Bekijk dan deze pagina.

Studieprofiel

Vanaf de bovenbouw, het derde jaar van de mavo, kies je een studieprofiel dat aansluit bij jouw eigen wensen. Je kunt kiezen uit Zorg, Techniek & Groen of Economie. Afhankelijk van het profiel dat je kiest, ontstaat er een samenhangend vakkenpakket. De keuze voor deze profielen wordt in het derde jaar voorbereidt onder leiding van de decaan. In het vierde jaar van de mavo stel je zelf binnen je profiel je uiteindelijke vakkenpakket samen.

Overstap naar havo

Wanneer je wilt toegelaten worden op de mavo, is het belangrijk en noodzakelijk dat je examen doet in zeven vakken. Wanneer je slaagt met zeven vakken, ben je automatisch toelaatbaar tot 4 havo. Er wordt in dit laatste jaar extra aandacht besteedt aan de mogelijkheid om naar de havo over te stappen. Heb je de overstap succesvol gemaakt? Ook dan krijg je extra ondersteuning om goed mee te komen in het onderwijsprogramma van de havo.

Coaching

Leren gaat beter als je weet wat je wilt bereiken. Daarom stel je samen met je eigen coach jouw leerdoelen vast. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Op welk niveau en in welk tempo wil ik leren?’ en ‘Welke persoonlijke kwaliteiten wil ik ontwikkelen?’. Na het stellen van een doel, helpt de coach om dit om te zetten in een plan. Feedback speelt een belangrijke rol in deze gesprekken. We zien dat door deze aanpak leerlingen meer zelfvertrouwen en meer intrinsiek gemotiveerd raken! Mocht blijken dat er toch verkeerde keuzes gemaakt zijn, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Meer weten over coaching? Klik dan hier.

Teamleiders en leerlingcoördinatoren havo

Dhr. B. Klaver

Leerlingcoördinator mavo bovenbouw

Mw. M. Spiegelenberg

Teamleider klas 1

Mw. L. Lansink

Leerlingcoördinator onderbouw

Mw. M. van Keulen

Teamleider mavo klas 2, 3 en 4

Ons onderwijs

Vmbo basis

Havo

Vmbo kader

VWO

Mavo

Tweetalig onderwijs

Coaching

Begeleiding