Havo

Atheneum, havo en mavo zijn de algemeen vormende opleidingen van onze school. Met de term algemeen vormend bedoelen we dat je een breed aanbod krijgt, waarmee je goed bent voorbereid op een vervolgopleiding.

De havo duurt vijf jaar, en bereidt je voor op het hoger beroepsonderwijs. Natuurlijk is het ook mogelijk om na de havo over te stappen naar 5-atheneum.

Als je naar de havo gaat, zit je de eerste twee jaar altijd in een gemengde klas. Dat kan de atheneum/havo-klas of de havo/mavo-klas zijn. Je kunt in deze klassen ook kiezen voor de sportklas. Lees hier meer over de sportklassen. 

Je zit de eerste twee jaar dus in principe in dezelfde klas. Je krijgt in de eerste twee jaar toetsen en cijfers op twee niveaus. Na twee jaar wordt bekeken welk niveau het beste bij je past.

In de atheneum/havo- en havo/mavo-klassen gebruiken we laptops. 
Lees hier meer over laptops in ons onderwijs 

bovenbouw havo

In de bovenbouw van de havo kies je een profiel dat past bij jou.In de lessen staat het toepassen van kennis in de praktijk centraal, waardoor je goed voorbereid wordt op het hoger beroepsonderwijs. Je wordt goed begeleid in het leren leren. Bijzonder is dat je bij ons ook het vak Bewegen, Sport en Maatschappij kunt kiezen. Dit vak koppelt sport aan bewegingsleer, voeding, training, enz.