VMBO Basis

Binnen het vmbo (voorbereidend middelbaar onderwijs) heb je twee beroepsgerichte leerwegen: de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg. Ze duren allebei vier jaar. Het verschil zit in de moeilijkheidsgraad.

De basisberoepsgerichte leerweg is de leerweg die opleidt voor niveau 2, en soms ook niveau 3, van het mbo. Dat zijn de middelste niveaus van het mbo.In het vmbo-basis leer je niet alleen uit de boeken, maar vooral ook door dingen te doen.  Het aanleren van (sociale) vaardigheden vinden wij ook belangrijk. Zo leer je bijvoorbeeld samenwerken, overleggen, plannen en organiseren. 

Als je naar de basisberoepsgerichte leerweg gaat, kom je altijd in een klas met twee niveaus terecht: de kader/basis-klas. Je kunt in deze klas ook kiezen voor de sportklas. Lees hier meer over de sportklassen.

In deze klas krijg je de eerste twee jaar toetsen en cijfers op twee niveaus. Na twee jaar wordt bekeken welk niveau het beste bij je past. Zo heb je genoeg tijd om te wennen aan de school en te laten zien wat je kunt.

In de bovenbouw studeer je af in de brede studierichting dienstverlening & producten, waarmee je in het mbo alle kanten nog uit kunt. In de vierde klas kies je binnen deze richting een talentprofiel, dat is een richting waar jij je het beste in thuis voelt. Je kiest dan uit techniek, zorg & welzijn of recreatie & toerisme.