Mavo, havo en vwo zijn de algemeen vormende opleidingen van onze school. Met de term algemeen vormend bedoelen we dat je een breed aanbod krijgt, waarmee je goed bent voorbereid op een vervolgopleiding.
Alle leerlingen met een havoadvies of een vwoadvies komen in de havo/vwo-klas. We hebben ook een speciale havo/vwo-klas voor tweetalig onderwijs. Lees hier meer over het tweetalig onderwijs.
Leerlingen blijven normaal gesproken twee jaar in de havo/vwo-klas. Onze school heeft immers een tweejarige brugperiode. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen voldoende tijd hebben om te ontdekken welk niveau het beste bij hen past. Na het tweede jaar gaan de leerlingen naar de afdeling die het beste aansluit bij hun mogelijkheden, in dit geval dus havo of vwo. Het vwo duurt in totaal zes jaar.
Het vwo staat voor het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs, net als het gymnasium. Dat betekent dat dit onderwijs je voorbereidt op een vervolgstudie op de universiteit. Het examen van gymnasium en vwo is identiek, alleen hebben leerlingen van het gymnasium ook Grieks of Latijn.
In alle klassen, dus ook in de de havo/vwo-klassen, gebruiken we laptops. Lees hier meer over laptops in ons onderwijs .
Bovenbouw vwo
In de bovenbouw van het vwo kiezen leerlingen een profiel. Dat is een samenhangend vakkenpakket dat overeen komt met de ambities en mogelijkheden van de leerling. Er zijn vier profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. De keuze voor deze profielen wordt in het derde jaar voorbereid onder leiding van de mentoren en de decaan.