RSG Noord Oost-Veluwe kondigt met trots aan dat het in 2024 een prachtige verbouwing ondergaat. Deze langverwachte renovatie staat in het teken van duurzaamheid en moderniteit, en zal het onderwijslandschap van onze regio aanzienlijk versterken. Met een focus op natuurlijke materialen, moderne inrichting en verbeterde luchtcirculatie, wordt het nieuwe gebouw een inspirerende omgeving waarin leerlingen en docenten kunnen leren en werken.

De renovatieplannen van RSG Noord-Oost-Veluwe hebben al langere tijd op de planning gestaan. Dankzij een nauwe samenwerking met Sec.architecten, de Gemeente Epe en de Kreator Groep als projectleider, worden de plannen in 2024 eindelijk werkelijkheid.

Duurzaamheid
Een van de meest opvallende kenmerken van de verbouwing is het sterke streven naar duurzaamheid. Het gebruik van natuurlijke materialen zal niet alleen de esthetische waarde van het gebouw verhogen, maar ook bijdragen aan een gezondere leeromgeving. Door deze verbouwing wordt het gebouw ook een stuk energiezuiniger, wat hoog op de agenda staat. Daarbij voldoet de renovatie aan de normen voor luchtcirculatie, waardoor de luchtkwaliteit binnen het gebouw aanzienlijk zal verbeteren.

Stimulerende leer- en werkomgeving
Het vernieuwde ontwerp van RSG Noord-Oost-Veluwe, tot stand gekomen in samen werking met Sec.architecten, is gericht op flexibiliteit en moderniteit. Met ruime en open opzet genieten de leerlingen en docenten van een stimulerende leer- en werkomgeving. Leerpleinen, studieplekken en werkplaatsen zijn verspreid over het gebouw beschikbaar, waardoor diverse disciplines elkaar kunnen ontmoeten en elkaar inspireren. Deze multifunctionele ruimtes zullen een broeinest van creativiteit en ontwikkeling worden. En niet geheel onbelangrijk: het wordt een fijne plek om te zijn.

Anne-Marie Leeuwenburgh, directeur van RSG Noord-Oost-Veluwe, over de verbouwing: “Onze wens gaat in vervulling: leren en werken in een toekomstbestendig gebouw dat aan alle wensen voor een modern onderwijsklimaat voldoet. Daar mogen we straks trots op zijn, we kijken ernaar uit!”.

Inloopavond belangstellenden op 26 september 2023
Voor omwonende, belangstellenden en relaties wordt op 26 september a.s. van 17:00 tot 21:00 uur een inloopavond georganiseerd over de verbouwing. Op deze avond zal er informatie beschikbaar zijn over het prachtige ontwerp, de planning, wat de verbouwing betekent voor de verkeersstromen en hoe de noodgebouwen eruit gaan zien. Voor ouders en leerlingen wordt op een later moment een informatieavond georganiseerd over de invloed van de verbouwing op het onderwijsaanbod.

Locatie inloopavond: RSG Noord-Oost-Veluwe, Schotweg 1 in Epe.

Andere berichten

  • 7 juni 2024

    Bouwupdate sloopwerkzaamheden

  • 25 april 2024

    Oplevering tijdelijke lokalen

  • 14 maart 2024

    We zijn van start!